Fysieke training

Vergroot je fysieke belastbaarheid door training


Fysieke belastbaarheid training 

De belastbaarheid van het lichaam kent zijn grenzen. Hoewel deze bij de ene persoon eerder bereikt zijn dan bij de ander, kan door de training de belastbaarheid meestal verhoogd worden. Training kan afgestemd worden op individuele behoefte of in groepsvorm verzorgd worden.

Van herstel naar versterken

"Voorkomen is beter dan genezen": luidt het gezegde. In de praktijk komt fysieke training vaak voort uit het herstel van een klacht. Daarom adviseren we bij Ascenditur vanuit fysiotherapeutische behandeling altijd een versterkend trainingstraject. Daarmee lossen we niet alleen op, maar voorkomen we voor de toekomst.

Specifieke trainingen

Fysieke belasting binnen de werkomgeving is vaak heel specifiek gericht op bepaalde lichaamsdelen (denk aan rug bij tilwerk of schouder en nek bij werken boven het hoofd). Naast training zijn er andere elementen die fysieke problemen kunnen voorkomen, daarom biedt Ascenditur naast fysieke trainingen ook gedragstrainingen aan.

Interventies van Ascenditur zijn op maat. De interventies hiernaast zijn voorbeelden van veel uitgevoerde behandelingen 

Interventies Fysieke training

 

Fysiotherapie

Het herstellen van fysieke klachten en oefeningen om toekomstige klachten te voorkomen. De fysiotherapeut kan ook op de bedrijfslocatie komen.


Fysieke training gericht

Door kracht, conditie en de bewegingsvrijheid te vergroten wordt de fysieke belastbaarheid vergroot. De training wordt afgestemd op de persoonlijke behoefte of op je beroepsprofiel bij een groepstraining.


Fysieke gedragstraining

Als er een patroon is in fysieke problemen bij een beroepsgroep kan er een fysieke gedragstraining verzorgd worden. Naast fysieke training, wordt dan ook gekeken naar afwisseling, hulpmiddelen, houding en bewegingen.


Fysieke overbelasting een structureel probleem?

Ascenditur traint uw medewerkers individueel en collectief