Leefstijl

Een gezonde leefstijl als basis voor je eigen vitaliteit 


Gezond leven 

Makkelijker gezegd dan gedaan. Want naast voeding en bewegen gaat het ook om mentale gezondheid en een gezonde sociale omgeving. Niet alles is even goed te controleren. Buiten je werk om zijn er nog veel andere mogelijke veroorzakers van spanning en stress. 

Balans is de basis

Een gezonde leefstijl is dan ook vooral het vinden van een goede balans tussen alle factoren die van invloed zijn op je energiehuishouding en je vitaliteit.
Bij vitaliteitsmanagement helpt Ascenditur mensen met het vinden en houden van balans en waar nodig het aanpakken van verstorende factoren. 

Het belang van je sociale omgeving

Langdurig blootstaan aan stress of spanning leidt tot vermoeidheid of overspanning. Hoewel je niet altijd de controle hebt over stress factoren, kun je wel de impact er van beïnvloeden. Mentale ondersteuning of coaching bij sociale gebeurtenissen met veel impact is belangrijk om duurzaam goed te functioneren.

Interventies van Ascenditur zijn op maat. De interventies hiernaast zijn voorbeelden van veel uitgevoerde behandelingen 

Leefstijl interventies

 

Fysieke fitheid

Het versterken van de fysieke gesteldheid. (Opnieuw) beginnen met bewegen en sporten onder begeleiding van een motiverende fysiotherapeut of trainer.


Mental coaching

Een goed gesprek met handreikingen om met een probleem of moeilijke situatie om te gaan. Coachingsgesprekken met een psycholoog, lifecoach of vitaliteitscoach afgestemd op de problematiek. 


Vitaliteitscoach bedrijfsspreekuur

Een vitaliteitscoach die wekelijks een aantal uren de vragen van uw medewerkers beantwoord en individuele of kleine groepen begeleidt op het gebied van vitaliteit.


Een gezonde leefstijl begint met bewustzijn

Bij Ascenditur leer je hoe je zelf de regie neemt