Sociale invloeden

 

Een gebeurtenis of omstandigheid in je sociale omgeving kan ertoe leiden dat je je werk niet goed kan uitvoeren. Omgaan met sociale invloeden is belangrijk om goed te blijven functioneren in je werk en in privé.

Omgaan met de invloed van je sociale omgeving

Een onverwacht sterfgeval, de zorg voor je naasten of, financiële problemen, een sterke afhankelijkheid van medicatie of andere middelen. In je sociale omgeving kunnen dingen gebeuren die een behoorlijke schok kunnen geven aan je uitgebalanceerde leven.

Rouwverwerking en omgaan met verlies, werk-en-privé in balans voor mantelzorgers en schuldhulp zijn interventies die een helpende hand kunnen vormen als je omgeving de controle heeft overgenomen.

Ondersteuning en advies vanuit een jobcoach en een lifecoach bieden vaak de juiste handvaten om gebeurtenissen te verwerken, stress te reguleren en de controle over je eigen leven weer in eigen hand te krijgen.


Interventies van Ascenditur zijn op maat. De interventies hiernaast zijn voorbeelden van veel uitgevoerde behandelingen


 

Sociale interventies

Omgaan met verlies

Het plotseling overlijden van een naaste of scheiding van je partner vragen vaak om rouwverwerking. Een luisterend oor, inzicht en advies bieden structuur en verzachting in het verwerken van je verlies.


Schuldhulp

Zorg om een uit de hand gegroeid financieel probleem kan leiden tot een dergelijke stress die je ook je werkprestaties beïnvloeden. Budgetcoaching in combinatie met lifecoaching zorgt voor het oplossen van je financiële problemen en een levensstijl waarmee je nieuwe financiële problemen voor blijft.


Life coach bedrijfsspreekuur 

Een groot deel van verzuim gaat gepaard met sociale gebeurtenissen en mentale problemen. Een lifecoach kan je tijdens een kort gesprek op weg helpen om het probleem te tackelen voordat het probleem jou tackelt.


Alcohol en middelen preventie

Overmatig gebruik en afhankelijkheid van middelen als alcohol, drugs en medicatie beïnvloeden je leven meestal dusdanig dat je niet optimaal functioneert op je werk. Specialisten in het middelengebruik kunnen je helpen om de vicieuze cirkel te doorbreken.

Heeft je omgeving meer grip op jou dan jij op je omgeving?

Wij helpen om controle te krijgen over je eigen leven.