Individuele interventie: Leefstijl Coaching 

Coaching ten aanzien van bewegen, voeding en gedrag ter verbetering van de algehele gezondheid.

Een leefstijlcoach behandelt geen ziektes, maar begeleidt en coacht mensen op een gezondere leefstijl waardoor de kwaliteit van leven verbetert. Een gezondere leefwijze en blijvende gedragsverandering kunnen ertoe bijdragen dat iemand bijvoorbeeld minder (pijn)klachten heeft, meer energie op de dag, zich fitter voelt enzovoort.

De aanpak van een leefstijlcoach is maatwerk. Zo kijkt een leefstijlprofessional naar het individu. Dus, wat heeft iemand persoonlijk nodig voor een gezonde en duurzame leefstijlverandering. Daarbij brengt de leefstijlcoach de huidige situatie in kaart, vraagt wat de wensen en ook de mogelijkheden zijn en bekijkt in samenspraak hoe nieuwe gedragspatronen kunnen worden ontwikkeld. Iemand zelf laten nadenken over wat wel en niet past, is belangrijk.

Wanneer een leefstijlcoach van Ascenditur inschakelen?

  • Gezonder eetpatroon

  • Leefstijlverandering

  • Gezonder bewegen

  • Nieuwe (gezondere) gedrachtspatronen

Houd iemand bijvoorbeeld niet van sporten? Dan is het zaak met andere oplossingen te komen om wel meer beweging te krijgen. Een professionele leefstijlcoach zet iemand, door te praten en vragen te stellen, aan tot het bedenken van andere beweegoplossingen. Opties kunnen dan zijn: op de dag vaker de trap nemen, na het eten een rondje lopen, op de fiets boodschappen doen enzovoort. Dergelijke kleine stapjes zetten, kunnen een groot effect hebben en bijdragen aan een blijvende gedragsverandering.

Odoo + afbeelding en tekst

Leefstijlcoaching traject

  Intakegesprek om de huidige klachten inzichtelijk te maken
  Aandacht voor persoonlijk verhaal
  Vaststellen van doelen
  Plan van aanpak (op maat) op gebied van alle belangrijke leefstijlthema's (van voeding en bewegen tot slapen en ontspannen)

  Doorlooptijd: 3-6 maanden

Neem contact op

Hoe ziet een leefstijl coaching interventie bij Ascenditur eruit?

1

Intakegesprek

Bij Ascenditur begint elk leefstijl coaching traject met een persoonlijk intakegesprek. Dit gesprek vormt de basis om de unieke klachten en uitdagingen te begrijpen. We richten ons specifiek op het persoonlijke verhaal, waarbij we verder kijken dan alleen de symptomen. We verdiepen ons in de levensstijl, voorkeuren en dagelijkse routines van uw medewerker. Dit helpt ons een volledig beeld te vormen van de situatie, zodat we een effectieve aanpak kunnen waarborgen die past bij de behoeften van uw medewerker.

2

Persoonlijk plan van aanpak

Aansluitend op het intakegesprek stellen we een op maat gemaakt plan van aanpak samen. Dit plan wordt afgestemd op de specifieke behoeften, doelstellingen en omstandigheden van uw medewerker. We bestrijken alle cruciale aspecten van leefstijl, van voeding en beweging tot slaap en ontspanning. Het plan omvat duidelijke doelstellingen en praktische actiestappen, specifiek ontworpen om te helpen deze doelen te bereiken.

3

Aan de slag

Met het persoonlijke plan van aanpak start de actieve fase van het traject, waarbij er samen met de leefstijlcoach gewerkt wordt aan gezondere levenskeuzes en nieuwe gedragspatronen. Dit proces is veelzijdig en dynamisch. De coach ondersteunt in het vinden van praktische oplossingen voor meer beweging in het dagelijks leven en het aanpassen van het eetpatroon. De duur van het hele traject ligt tussen de 3 en 6 maanden, afhankelijk van de individuele situatie.

Meer weten over leefstijl coaching bij Ascenditur?

Neem gerust telefonisch contact met ons op.

De Ascenditur Methode Brochure

Vraag onze brochure aan:
De Ascenditur Methode

Benieuwd naar wat we allemaal nog meer doen? Vraag nu onze gratis brochure aan en ontvang ons drieluik en onze vijf leaflets over de fundering van onze inzetbaarheidsdienstverlening.