Inzetbaarheidsmanagement

Preventief Medisch Onderzoek PMO 

Een preventief medisch onderzoek (PMO) is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van de individuele werknemers, maar heeft ook voordelen voor de organisatie zelf.

Preventief Medisch Onderzoek bij Ascenditur

Met een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) breng je de aandachtspunten in kaart die de inzetbaarheid van je medewerkers belemmeren. Een PMO bij Ascenditur ziet er als volgt uit:


Modulaire opbouw

Stel zelf het PMO op maat samen op basis van verschillende onderzoeksmodules.

Inzetbaarheidsgesprek

Het inzetbaarheidsgesprek biedt medewerkers individuele ondersteuning en levert de organisatie waardevolle signalen op. 

Data-analyse & vervolgstappen

Op basis van dat adviseren we u over vervolgstappen richting duurzame inzetbaarheid.


Krijg met een PMO inzicht in de inzetbaarheid en voorkom uitval

Met een PMO krijg je gedetailleerd inzicht in de gezondheid en inzetbaarheid van je medewerkers, wat helpt bij het bevorderen van hun werkplezier en productiviteit.

Het preventieve karakter van een PMO zorgt ervoor dat gezondheids- en inzetbaarheidsrisico's niet alleen vroegtijdig worden gesignaleerd, maar ook worden aangepakt met gerichte interventies wat zorgt voor duurzame verbeteringen van de inzetbaarheid van medewerkers. Bij een PMO wordt er dus verder gekeken dan alleen de huidige medische gezondheid.

Het doel van een PMO is dan ook om de gezondheid én de inzetbaarheid van medewerkers in kaart te brengen, potentiële Inzetbaarheidsrisico's vroegtijdig te signaleren en te verbeteren door middel van een op maat gemaakt verbeterprogramma gebaseerd op de bevindingen uit het onderzoek​​.

Modulaire opbouw

Stel zelf het PMO samen

Elke organisatie heeft unieke arbeidsomstandigheden en risico's, wat vraagt om een PMO op maat. Bij Ascenditur wordt het PMO zelf samengesteld met verschillende onderzoeksmodules.

Naast een basisonderzoek kijken we welke aanvullende onderzoeken nodig zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld functie- of afdelingsspecifieke onderzoeken zijn, of een bloedonderzoek bij blootstelling aan schadelijke stoffen.

Neem contact op  

Odoo • Tekst en afbeelding
Inzetbaarheidsgesprek

Inzetbaarheidsgesprek

Ons PMO is meer dan alleen een medisch onderzoek

Naast het medisch onderzoek, heeft elke deelnemer een gesprek met een inzetbaarheidscoach aan de hand van een eerder ingevulde vragenlijst. Dit vertrouwelijk gesprek geeft ruimte om de persoonlijke inzetbaarheid te bespreken en hoe deze verbeterd kan worden.

De inzetbaarheidsgesprekken geven diepgaand inzicht in bedrijfsspecifieke issues en signalen uit de praktijk. Ze vormen de basis voor oplossingen die door medewerkers worden aangedragen en dienen als fundament voor toekomstig inzetbaarheidsbeleid.


Een PMO als basis voor duurzame inzetbaarheid

Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) biedt meer dan alleen een momentopname van de gezondheid van medewerkers. Het legt de basis voor duurzame inzetbaarheid door niet alleen gezondheidsrisico's vroegtijdig te signaleren, maar ook door deze gericht aan te pakken.

Op basis van een uitgebreide data-analyse kan vastgesteld worden waar de inzetbaarheidsrisico's van de organisatie liggen. Deze bevindingen worden verwerkt en toegelicht in een geanonimiseerde groepsrapportage. 

Dit leidt tot verbeterde gezondheid en productiviteit, verminderd verzuim en verhoogd werkplezier. Door inzicht te krijgen in zowel fysieke als mentale gezondheid en werkomstandigheden, helpt een PMO bij het opstellen van een effectief inzetbaarheidsbeleid voor de lange termijn.

Preventief medisch onderzoek

Inzetbaarheidsmanagement

Preventief Medisch Onderzoek | PMO

  Op maat samengesteld PMO
  Medisch onderzoek
  Inzetbaarheidsgesprek met coach
  Groepsrapportage incl. data-analyse

Neem contact op

Veelgestelde vragen over
Preventief Medisch Onderzoek | PMO

Een preventief medisch onderzoek (PMO) is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van de individuele werknemers, maar heeft ook voordelen voor de organisatie zelf. Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen over een PMO:

Wat is een preventief medisch onderzoek?

Wat betekent PMO?

Waarom een preventief medisch onderzoek organiseren?

Is het aanbieden van een preventief medisch onderzoek verplicht?

Wat is het verschil tussen een PMO en een PAGO?

Is een preventief medisch onderzoek anoniem?

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?
Schrijf je in voor de Inzetbaarheidsnieuwsbrief

En ontvang ieder kwartaal een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen rondom duurzame inzetbaarheid!

Inschrijven Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding!
Odoo + afbeelding en tekst

Vraag onze brochure aan:
De Ascenditur Methode

Benieuwd naar wat we allemaal nog meer doen? Vraag nu onze gratis brochure aan en ontvang ons drieluik en onze vijf leaflets over de fundering van onze inzetbaarheidsdienstverlening.