Spoor 2: Re-integratie bij een nieuwe werkgever 

Wanneer een werknemer langdurig ziek is en terugkeer binnen de eigen organisatie niet mogelijk blijkt, treedt re-integratie spoor 2 in werking. In dit scenario werken de werknemer en werkgever samen om een nieuwe kans te vinden bij een andere werkgever, als een soort 'carrière-herstart' buiten het oorspronkelijke bedrijf.

Spoor 2 bij Ascenditur

Vanuit de objectieve deskundigheid kan het zijn dat een bedrijfsarts en een arbeidsdeskundige constateren dat een re-integratie bij de eigen werkgever niet tot de mogelijkheden behoort. Er is dan geen functie te vinden waarvan de taken passen binnen de belastbaarheid van de werknemer. 

Werkgever moet dan voor de werknemer spoor 2 starten: Het vinden van een baan bij een andere werkgever. Voor de werknemer is dit vaak een hard gelag. Een keuze waar men niet achterstaat of nog niet aan toe is. 

Een spoor 2 traject delen we in volgens de Ascenditur Route, waarbij we ons eerst richten op het omgaan met het verlies van de baan en het accepteren van de situatie.
Vervolgens brengen we de inzetbaarheidsmogelijkheden in kaart en onderzoeken of de inzetbaarheid verder te versterken valt.

Aansluitend proberen we binnen het spoor 2 nieuwe werkervaringen op te doen om zo te ontdekken waar nieuwe kansen liggen. Het doel is om bij een nieuwe werkgever aan de slag te gaan of in ieder geval te ontdekken welke mogelijkheden kansrijk zijn.

Zelfs als een verzuimtraject na twee jaar eindigt met een WIA-keuring is het van belang om een perspectief te hebben voor (deeltijd) werk of een andere vorm van maatschappelijke deelname. Zo blijft zinvolle participatie in zicht en wordt een uitzichtloze situatie voorkomen.

 

 
Odoo + afbeelding en tekst

Op zoek naar een spoor 2 re-integratie traject voor uw medewerker?

Stuur ons een bericht, we maken graag een offerte op maat. 

Meer weten over een spoor 2 re-integratie traject voor uw medewerker?

Neem contact met ons op.

De Ascenditur Route

Bij Ascenditur nemen we re-integratie serieus en geloven we dat iedereen uniek is. Daarom hebben we de Ascenditur route ontwikkeld, een holistische aanpak die jou persoonlijk begeleidt naar een duurzame en kansrijke toekomst op de arbeidsmarkt. De Ascenditur route bestaat uit zes stappen. Van kennismaken tot rendement, onze zes stappen zijn ontworpen om jou te laten excelleren op je eigen niveau en je te ondersteunen bij het omarmen van een nieuwe kans met frisse energie. Met de Ascenditur route begeleiden we je persoonlijk naar een duurzame en kansrijke toekomst op de arbeidsmarkt, waarbij we begrijpen dat jouw traject uniek is en specifieke behoeften en uitdagingen met zich meebrengt.

Lees meer

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?
Schrijf je in voor de Inzetbaarheidsnieuwsbrief

Inschrijven Bedankt
Bedankt voor uw aanmelding!